Positionering kan je leren

Het Merk van Nu

Positioneren kan je leren

  • Maak een ijzersterke positionering voor je bedrijf.
  • Zet scherpe doelstellingen in de vorm van omzet, leads, naamsbekendheid en klanten.
  • En tot slot, verover een plekje in het hoofd van jouw ideale klant!

Positioneren kan je leren

in 1 dag!

Tijdens deze dag leer jij

Focus en structuur aanbrengen in je marketing en sales

Als ik jou vraag:Hoe ziet jouw ideale bedrijf eruit?”.

Antwoord jij dan:“Ik wil werken met klanten waar ik blij van wordt, verkopen aan bedrijven die mijn product of dienst écht nodig hebben en dat alles met meer gemak en rust.”?

Dan zit je hier op de juiste plek.

Ik zie dat iedereen snel wilt gaan. Ik ook, ik houd van snel. Maar soms moet je even 1 stapje terugdoen om er vervolgens meerdere stapjes vooruit te kunnen zetten.

Focus is nog zo’n buzzword dat iedereen gebruikt. Focus hebben voelt fijn, het zorgt voor een duidelijk beeld waar je naar toe wilt en dat je keuzes maakt. Soms comfortabel, maar vaker oncomfortabel. Dus voordat jij die laserfocus behaalt, is het vaak helemaal niet zo fijn. 😉

Tot slot structuur. Love it! De kleur blauw is dan ook prominent aanwezig in mijn DISC profiel. Maar tegelijkertijd ben ik ook rood, en dat maakt dat we ergens komen. En dat in maar liefst 1 dag! In 1 dag naar volledig structuur in jouw marketing en sales.

De investering van jouw positionering bedraagt €1240, excl. BTW.

Wat deze dag je nog meer oplevert:

In staat zijn om jouw ideale klant te identificeren

Dat je een duidelijk klantprofiel nodig hebt is je waarschijnlijk al ontelbare keren verteld. Ga ik dus ook niet meer doen. Maar ik ga je wel vertellen hoe je zo’n klantprofiel maakt. Welke tools je kunt gebruiken. En hoe je dit constant up-to-date houdt!

Weten hoe je jouw dienst of product vermarkt

Jij bent expert op jouw gebied, dus ik ga je niet vertellen hoe je je werk moet doen. Maar ik ga je wel vertellen hoe je mensen binnen jouw klantprofiel zover kunt krijgen om jouw aanbod te kopen. Dat heeft allemaal te maken met communicatie en verlangen!

Een duidelijke blueprint hoe je gaat verkopen

Ik heb je beloofd dat je alles in 1 dag kunt leren. Dat betekent dat ik je alle ins en outs meegeef, zodat je precies begrijpt wat positioneren van je bedrijf en je aanbod inhoudt. Dat is alleen mogelijk op basis van een template. Deze geef ik je dus mee, zodat je vervolgens altijd nog iets kunt aanpassen!

Strategie document over jouw positionering

Een hele dag over de positionering van jouw bedrijf praten is intensief. Dus ik kan me voorstellen dat je wellicht niet alles goed kunt onthouden. Daarom lever ik netjes binnen twee werkdagen een volledig strategiedocument bij je aan met de stappen die je moet doorlopen voor meer verkopen!

Het wiel zelf uitvinden is zonde van je tijd...

Sinds eind 2016 ben ik al werkzaam als freelancer. De echte stap naar full-time ondernemen heb ik een paar jaar later gemaakt, begin 2020.

Goede timing, hoor ik je al zeggen. Wist ik veel dat Corona op de loer lag…

Ik heb twee marketing opleidingen afgerond en werkervaring opgedaan bij corporates in de marketing. Dus ik wist er wel wat van. Maar mijn echte kennis over marketing en sales is pas gekomen toen ik die verantwoordelijk zelf moest gaan dragen.

Ik was opeens zelf verantwoordelijk voor mijn financiële basis. Mijn vaste lasten moesten immers toch betaald worden. Dus we kunnen wel zeggen; werk alleen met klanten waar je blij van wordt en voer alleen projecten uit waar je energie van krijgt. Maar zo werkt het leven niet.

Ik heb door vallen en opstaan geleerd dat klanten niet vanzelf komen. Ja, ik geloof heilig in mond-tot-mond reclame. Ik vind dat ook een van de leukste manieren om nieuwe klanten te verwelkomen. Maar als dit je enige troef is, dan loop je risico.

Met de juiste positionering zet je meerdere troeven in, zodat je minder risico loopt en meer continuïteit hebt in de aanvoer van (nieuwe) klanten.

Net zo goed als dat ik het heb geleerd vanuit mijn opleidingen en mijn werkervaring, kan jij het ook leren. Dus ja, ik ga het je nog een keer vertellen: positioneren kan je leren, in 1 dag, en dat geldt ook voor jou.

Dus laten we starten, zodat je jezelf niet langer hoeft af te vragen hoe jij met rust en gemak die continuïteit gaat waarborgen.

Workshop Het Merk van Nu

Wat kan je verwachten?

Het is een 1-op-1 live dag, geen passieve cursus

De volledige dag staat in het teken van jou en maken we SAMEN een maatwerk plan. Het is geen gestandaardiseerde cursus en het is ook geen coaching. Je gaat écht een plan krijgen waarin jouw ideeën aangesterkt worden met mijn advies. Vervolgens is jouw strategiedocument ook alleen toepasbaar op jouw bedrijf.

De dag kan zowel fysiek als online

Mijn kantoor zit gevestigd in Breda. Daarnaast ben ik niet vies van een stukje autorijden. Als jouw voorkeur heeft om op locatie te komen, dan heeft dat ook mijn voorkeur. Zit je in het Noorden van het land of zelfs in het buitenland? Dan meeten we elkaar online, maar wel mét beeld. Ik houd ervan om het persoonlijk te houden.

Kost het mij echt maar 1 dag?

Jazeker! Ik zal je van tevoren een paar korte vragen toesturen, zodat ik mij goed kan voorbereiden op de dag zelf. Dus als je de tijd wilt nemen om deze per e-mail te beantwoorden, dan is dat super fijn. Uiteraard maken we een plan, die is in 1 dag klaar. Daarna volgt de uitvoering van je marketing en sales. Daar zal je natuurlijk wel tijd in moeten blijven stoppen!

Sta ik er na de positioneringsdag alleen voor?

De Positioneren kan je Leren dag is een losstaande workshop. Het ligt dus volledig aan jou of je aan de hand van een plan zelf de uitvoering kunt realiseren. Vind je dat lastig of heb je daar geen zin in? Dan doen we dit samen of ik kan het zelfs voor jou doen. Maar laten we voor nu eerst maar eens aan die positionering werken.

ZIJ GINGEN JE VOOR:

“You did a great job! Dayenne.

I gained insight that the technical/operational IT people are much more creative than I thought they would be, especially in the last part of the workshop.

And, I liked the ‘ladder’ a lot (funnelling part of the workshop).”

PAULINE VAN DONGEN

“De workshop met Dayenne heeft mij een nieuwe huisstijl, doelgroep positionering en content pijlers opgeleverd. Daarnaast heeft ze samen met mij ook een plan van aanpak gemaakt voor het zoekwoordenonderzoek, zodat ik beter vindbaar wordt in Google.

Daarnaast was het als beginnend ondernemer fijn om te kunnen sparren over verschillende marketing onderwerpen.”

Gijsbert Hagens

Heb je nog vragen?

Laat het mij dan weten via onderstaande contactmogelijkheden.